Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen koe knuffelen en snuffelen aan koe knuffelen?

  Bij het programma koe knuffelen geven wij de ‘koe-knuffel-garantie’. Een beleving waarbij iedereen tegen een koe komt te liggen door het zorgvuldig opgebouwde programma. Deze cursus is omlijst met harmonie, veiligheid en creativiteit, waarbij ook de inwendige mens niet vergeten wordt.

  Snuffelen aan koe knuffelen is meer een rondleiding van 1,5 uur en tot slot een kopje koffie of thee met koek. Geen knuffel-garantie maar meer een kennismaking met het fenomeen koe knuffelen. U komt dus zeker bij de koeien en mag er ook heerlijk mee knuffelen maar we merken dat mensen vaak toch een beetje “angst” hebben voor de koe, u zult dit misschien ook merken als u hier bent.

  Het benaderen en eerste keer contact maken met de koeien heeft hierdoor meer tijd en aandacht nodig zodat u uiteindelijk heerlijk ontspannen tegen de koe aan kunt liggen. Op het moment dat de spanning word los gelaten kan er echt worden geknuffeld, voor de één gaat dat van zelf en voor de ander heeft het net wat meer tijd nodig.

  Doordat bij workshop Snuffelen aan koe knuffelen het moment bij  de koe een stuk korter is kunnen wij niet de garantie geven dat iedereen op deze volledig ontspannen manier kan knuffelen.

   

 • Hoe kan ik me opgeven voor koe knuffelen?

  U kan zich aanmelden via onze website, ga naar de pagina reserveren.

  Ook kunt u ons  mailen of bellen. Wij kunnen ook contact met u opnemen via het contact formulier, vul altijd uw e-mail adres of telefoon nummer.

 • Met hoeveel personen mag/moet ik komen?

  Alleen bij de open workshop een minimum van vier personen en een maximum van 20 personen, ben u met meer personen dan maken wij er een gesloten workshop van alleen voor uw groep.

  Bij de andere arrangementen hebben wij wel een minimum van 6 personen maar geen maximum, we passen het programma van de arragementen aan op de groep.

 • Vinden koeien het wel echt fijn, koe knuffelen?

  Bijna alle koeien vinden al die aandacht heerlijk en dat laten zij ook duidelijk merken, de koeien knuffelen zelfs terug of gaan er helemaal voor liggen.
  De koeien die minder van de aandacht houden laten wij met rust zodat ze ongestoord kunnen blijven liggen.

 • Moet ik zelf laarzen/kleding meenemen?

  Nee dat hoeft niet, bij ons op de boerderij zijn laarzen en overalls in alle maten om te lenen.

 • Wat kost koe knuffelen?

  Dat ligt aan het arrangement wat u kiest, wij hebben diverse mogelijkheden. Bekijk hier al onze arrangementen. 

 • Wat is het verschil tussen Koe knuffelen Deluxe en de reguliere koe knuffel workshop

  Het zijn beide hele complete arrangementen, het verschil van de deluxe (extra lange) ten opzichte van de drie uur durende (reguliere) workshop koe knuffelen is dat we merken dat mensen vaak toch een beetje “angst” hebben voor de koe, u zult dit misschien ook merken als u hier bent.

  Het benaderen en eerste keer contact maken met de dames ( de koeien) heeft hierdoor meer tijd en aandacht nodig zodat u uiteindelijk heerlijk ontspannen tegen de koe aan kunt liggen. Op het moment dat de spanning word los gelaten kan er echt worden geknuffeld, voor de één gaat dat van zelf en voor de ander heeft het net wat meer tijd nodig.

  Met de extra lange workshop krijgt u na het eerste moment een lunch en mag u daarna weer terug kan naar de koe-dames om verder te knuffelen, u zult merken dat wanneer u voor de tweede keer het weiland of de stal in gaat het een verschil is.

  De koe knuffel workshop extra lang geeft u dus meer tijd om te wennen en tussen de koeien waardoor de ervaring nog unieker word, ook zit bij dit programma de eventuele optie om te gaan schilderen.

  De reguliere koe knuffel workshop van 3 uur is ook een heel mooi programma alleen korter.

 • Mag ik mee om alleen foto’s te maken of te kijken

  Nee, het koe knuffelen is een belevingsprogramma, dit betekend dat toeschouwen ook meebeleven is.
  Tijdens de workshop hoeft u niet actief deel te nemen. Als u dus alleen mee wil om foto’s te maken bent u van harte welkom maar dan wel als deelnemer.

 • Tijdens de workshop maken wij ook graag foto’s van/voor  u met uw eigen fototoestel.
 • Staan de koeien het hele jaar door in de weiDe koeien gaan ieder jaar rond het derde weekend van april naar buiten ( tijdens de BoerenBrokkenBrunch) ze lopen dan de hele zomer buiten wanneer het herfst word en het gras stopt met groeien gaan de koeien weer naar binnen toe dit omdat er dan niet meer voldoende voeding in het gras zit voor de koeien, meestal is dat rond eind oktober