Koeiendans 2016

 

Koeiendans 2016

Koeiendans Agrarisch Cultuurgoed  Koeiendans Agrarisch Cultuurgoed  Koeiendans Agrarisch Cultuurgoed

Agrarisch Cultuurgoed en Zorgboerderij Hof Noord Empe bestaan dit jaar 15 jaar.

Dit willen wij graag met u vieren met onze koeiendans en (h)eerlijke markt op zaterdag 16 april.

Kom kijken op onze (h)eerlijke markt van 11:00 – 16:00 uur met live muziek en allerlei vertier voor jong en oud.
om 12:30 luiden onze koe-dames het weide seizoen in met de enige echte KOEIENDANS!!!

vanaf 12:00 uur kunt u klaar gaan staan voor de koeiendans, wees op tijd.. de koeien wachten niet.

Het is deze dat niet mogelijk om de koeien te knuffelen, ze zijn dan zo door het dolle heen. Ook is het niet mogelijk om huisdieren mee te nemen naar de boerderij.

Ons 15 jarig bestaan:

 

Medio 2001 toen de MKZ in volle hevigheid woede door het oosten van het land ontstond het initiatief om een organisatie in het leven te roepen om het agrarisch cultuurgoed een gezicht te geven. Educatie en communicatie ten behoeve van plattelandsontwikkeling met als doel behoud van Agrarisch Cultuurgoed en realisatie van duurzame landbouw.

 

Marente Hupkes, oprichtster, wist vele mensen uit binnen en buitenland naar de boerderij van de familie Hupkes te trekken  om zo deuren te openen om een lans te breken voor de landbouw.

In het begin waren het vooral de kinderfeestjes die gegeven werden op de boerderij van de familie Hupkes. Tot de dochters met het idee kwamen om ook volwassenen uit te nodigen om met de koeien te komen knuffelen. Het jeugdjournaal kreeg hier lucht van en kwam diezelfde week opnames maken van de eerste stappen in het koe knuffelen. Al gauw werd het fenomeen koe knuffelen een bekend begrip en kwamen de gasten uit alle uithoeken van het land en daarbuiten. Veel van de gasten zijn vriend van de boerderij geworden waarmee er een groeiend aantal fans is ontstaan.

Bekende gasten zoals Andre van Duin, Anita Witzier en Filemon Westra kwamen naar Voorst om kennis te maken met de boerderij. Er werden bedrijven ontvangen voor de beleving van de boerderij. Jaarlijks werd een feestelijke dag georganiseerd wanneer de koeien voor het eerst naar buiten gingen. Allemaal om een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de landbouw en een brug te slaan tussen boer en burger.

Onder de vlag van Agrarisch Cultuurgoed is ook de zorgboerderij ontwikkeld. Dit om ook de mens die het niet alleen kan redden in de samenleving een prettige dagbesteding te bieden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving van de boerderij. De zorgboerderij is inmiddels ook gespecialiseerd in jeugdzorg om de jeugd een positieve bijdrage te bieden in hun ontwikkeling naar volwassenheid.