Workshop Koe Knuffelen Deluxe

Koemunicatie  DSC_0437  Koeknuffelen  koe knuffelen

Koe Knuffelen Deluxe (10.30-16.00 uur)
Iedere vrijdag en zaterdag kunt u komen voor de extra lange workshop Koe Knuffelen, in overleg kan het ook op een andere doordeweekse dag.

U wordt ontvangen in onze kunsthal met koffie/thee en heerlijke koek van Bakker Bril, hierbij vertellen wij u over onze visie en het ontstaan van het Koe Knuffelen. Na deze korte kennismaking krijgt u bedrijfskleding ( overall, boerenzakdoek en laarzen) van ons te leen.

Al kuierend en keuvelend maakt u kennis met de basis van ons bestaan. De kennismaking met de kalveren leveren vertederende beelden op en het contrast met de 1.000 kg wegende stier maakt grote indruk. Hierna wordt u de taal van de koe geleerd, wij noemen dit Koemunicatie*, zodat u weet wat de koe fijn en niet fijn vindt, u zult merken dat iedere koe haar eigen karakter heeft.

U zult ervaren wat het betekent om tegen 700 kg van 39 graden aan te mogen rusten. Wanneer de koe helemaal ontspannen aan het genieten is laat zij dit ook merken, iedere koe op haar eigen manier, sommige koeien knuffelen zelfs terug!

Na dit eerste knuffelen moment hebben we even een pauze en wordt er een eenvoudige doch voedzame Boerenpicknicklunch geserveerd, u kunt zelf kiezen waar u de lunch nuttigt, in onze mooie tuin, bij de kalfjes of bij de koeien, het is allemaal mogelijk.

Na deze pauze is het helemaal aan u wat u gaat doen, u kunt weer terug naar kalfjes/koeien en uw band versterken maar er is ook de mogelijkheid om vrij te schilderen tussen de dieren waarbij niet het resultaat maar de mate van genieten telt.

Na afloop kunt u genieten van een hapje en een drankje zodat u warm in hart en lijf huiswaarts keert.

*Koemunicatie is bedacht en ontwikkeld door Agrarisch Cultuurgoed en is nu buiten onze landsgrenzen bekend doordat Koemunicactie inspireert tot geweldloze communicatie voor een gezonde samenwerking, gelukkige familie, vrienden en medewerkers.
Koemunicatie is een non verbale communicatie tussen mens en dier, het gaat om wederzijds gewenst contact.

Programma:
10.30 Ontvangst met onthaasttips met koffie/thee met ambachtelijke koek
11.00 Toer langs de dieren, jong en oud
12.00 Taal van de Koe en eerste oefeningen
13.00 Boerenlunch met broodjes en vers fruit
na de lunch kunt genieten van koeien, kalveren en kunst, tot
16.00 uur onbeperkt genieten met lekkere hapjes en drankjes.

  1. 10.30 tot 16.00 uur

  2. € 75 p.p.

  3. incl. boerenlunch

  4. incl. materialen en consumpties

 

 

Errors found in the form

There is a problem with the form, please check and correct the following:

    Reserveer nu!€ 0,00

    Persoonlijke informatie